Onze mensen

Voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 hebben de volgende leden zich kandidaat gesteld om Gemeentebelangen te vertegenwoordigen. Wij stellen ze aan u voor:

De lijsttrekker van Gemeente Belangen Tynaarlo voor de komende gemeenteraadverkiezingen is Jacob van Gelder. 

Van kinds af aan is Jacob van Gelder bezig met ondernemen. Geboren in Groningen en opgevoed in een grote ondernemersfamilie. Na zijn schoolperiode heeft Jacob zijn militaire dienstjaren volbracht in Assen bij de afdeling Intendance. Het grootste deel van zijn leven is hij zelfstandig ondernemer in het verzorgen van beeld en geluid.

In zijn vrije tijd heeft hij veel aandacht voor sport. Vanaf 1969 is Van Gelder lid van de ijshockeyclub GIJS in Groningen, waar ik eerst zelf speelde en de afgelopen vijftien jaar ben betrokken als bestuurslid waarvan de laatste tien jaar als voorzitter. Zijn werkzaamheden combineert hij graag met zijn werkzaamheden als vrijwilliger bij diverse culturele en maatschappelijke organisaties in Tynaarlo. Een andere grote liefhebberij is voor Jacob de geschiedenis van Nederland en specifiek die van de provincies Groningen en Drenthe.

Sinds 2018 is Jacob voorzitter van Gemeente Belangen Tynaarlo waar hij in de afgelopen jaren een goed beeld heeft gekregen van het politieke landschap en hoe alles in de gemeente Tynaarlo reilt en zeilt. De stap naar het lijsttrekkerschap is voor hem een logische vervolgstap om op die manier nog beter de speerpunten van de partij te kunnen uitdragen.

Ben Leistra, 72 jaar jong. Gepensioneerd en actief als tennisser en schrijver. Bestuurskundige als opleiding en veel ervaring als beleidsmedewerker en sectorhoofd bij gemeenten. Ben woont sinds twee jaar in Paterswolde met veel plezier en wil graag wat terug doen voor mijn nieuwe woongemeente.

Geboren in 1969 in Groningen en sinds zijn 10e levensjaar woonachtig in Eelde.

Dennis heeft als eigenaar van landelijk entertainmentbedrijf Easybookings veel affiniteit met de cultuur- en evenementensector. In onze gemeente is Dennis nauw betrokken bij evenementen als het Bloemencorso Eelde, Schoolfeest Yde, Feesttent Eelde en het Koepeltjesfestival.

Voor Gemeentebelangen zet Dennis zich al meer dan 15 jaar in, begonnen als lijstduwer en de laatste 4 jaar werkzaam als beëdigd steunfractielid voor de fractie van Gemeentebelangen.

Dennis: “De komende raadsperiode stel ik mij kandidaat als raadslid en wil ik me graag namens Gemeentebelangen Tynaarlo inzetten voor de belangen van de inwoners en ondernemers van Tynaarlo.”

“Er is veel te doen op vele fronten. Denk aan bijvoorbeeld woningbouw naar behoefte, centra ontwikkeling met goede voorzieningen voor zowel jongeren als ouderen en waar mensen graag willen verblijven, ontwikkelkansen voor jongeren, betaalbare zorg, nazorg vanuit de gemeente voor de cultuursector, horeca, (sport)verenigingen en bedrijven die het zwaar hebben om na de COVID periode weer op het oude niveau te komen. Zomaar wat voorbeelden waar ik mij voor in wil zetten en waar ik u voor wil vertegenwoordigen de komende 4 jaar, EERLIJK, BETER EN SAMEN.”

Erik Ubels, 34 jaar oud. Getrouwd en een dochter van 4 maanden oud. Erik is bijna heel zijn leven wonend in de gemeente Tynaarlo in de plaats Eelde-Paterswolde. In zijn dagelijkse leven is Erik ondernemer in de bloemen wereld. Mede daarom wil hij zich goed vertegenwoordigen om ondernemers te steunen en helpen waar mogelijk. Geef de kleine ondernemers de mogelijkheid om te groeien. Daar staat Erik voor!

Robin Gorter geboren op 12 juni 1996 te Groningen en woont al zijn hele leven in het mooie Eelde. Momenteel is Robin werkende als psychomotorisch therapeut in de gespecialiseerde GGZ. Naast zijn werk is hij zeer sportief en vaak te vinden op het voetbalveld of in de sportschool. Voor Gemeentebelangen zal Robin zich gaan inzetten voor jongeren. Van de vraag naar betaalbare woningen voor starters tot uitgaansvoorzieningen voor de jeugd. Er is veel werk te doen als het om jongeren gaat in Tynaarlo. 

Onze eerste vrouw op de kandidatenlijst is woonachtig in Paterswolde sinds haar 9e levensjaar. Na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn in de financiële sector zet zij zich al geruime tijd volledig in als vrijwilliger en is nauw betrokken bij het Bloemencorso Eelde. Zij gaat uitdagingen niet uit de weg en beschikt over een ruime dosis bestuurlijke ervaring. Als kandidaat heeft zij de focus op lokaal bestuur wat besluitvaardig en daadkrachtig moet zijn. Daarnaast moet men dienstbaar zijn voor de inwoners van Tynaarlo en goed kunnen luisteren.

Voor Gemeentebelangen Tynaarlo wil zij zich als bestuurslid inzetten om de visie en speerpunten van de partij te steunen voor de komende raadsperiode.

Evelyne Slagter-Knaap, getrouwd met Willem Slagter en samenwonend met dochters Romy en Julia en de hond Layla in de boerderij van haar grootvader aan de rand van het mooie Vosbergen. Naast haar leuke baan als office- manager bij OCLC (bibliotheek ondersteunend software bedrijf) is ze zeer fanatiek bij Confrérie des Fleurs in verschillende functies en probeer ze gedurende de zomermaanden zodra het kan wat te tennissen. Evelyne is een echt buitenmens en geniet enorm van gezellig samenzijn. Bij Gemeentebelangen verwacht ze haar steentje bij te kunnen dragen de komende jaren. Achter de speerpunten staat ze volledig!

Tineke is geboren en getogen in Paterswolde en tijdens haar werkzame leven in Groningen gewoond en na haar huwelijk teruggekeerd naar Eelde. Tineke heeft voor Gemeentebelangen drie termijnen in de Gemeenteraad van Eelde/Tynaarlo gezeten. Vele jaren is ze actief geweest als vrijwilliger in de Cliëntenraad van Zorggroep Drenthe en de Symphonie in Eelde. In haar vrije tijd sport en wandel Tineke graag en is ze veel in de tuin te zien. Tuinieren is haar passie en in de zomermaanden stel ze zelfs haar tuin open en deelt ze graag haar kennis met anderen.
Politiek gezien vindt ze het belangrijk dat de ouderen in onze gemeente ook een stem krijgen.
Groot denken klein doen!

Theo Ubels is 67 jaar oud, getrouwd en zijn hele leven gewoond in de gemeente Tynaarlo, plaats Eelde. Vanaf zijn 17e is Theo zelfstandige ondernemer geweest en heeft het stokje begin 2022 overgedragen aan zijn zoon Erik. Als  ondernemer in ruste en heeft daarom tijd om Gemeentebelangen te ondersteunen met raad en daad.

Ties Polling, geboren en getogen Eeldenaar is al sinds lange tijd beheerder van de sporthallen in Eelde-Paterswolde. Voorheen Sporthal de Marsch en tegenwoordig Sporthal Groote Veen. Ties is getrouwd met Jacqueline Polling waarmee hij samen een prachtige dochter heeft. Ties zijn hobby's zijn: medewerker bij de corsowijk Confrérie des Fleurs, barbecueën, biljarten en met mooi weer vissen.

Elk jaar zet Ties zich in om eten in te zamelen voor de voedselbank. Dit succesvolle project zet Ties nog graag jaren voort. Ties: "Op politiek gebied zet ik mij al jaren in voor Gemeentebelangen omdat ik van mening ben dat er voor de jeugd te weinig gedaan wordt in de gemeente. Ze kunnen nergens terecht en dat moet beter!"

Willem Hönebecke geboren 14 juni 1986 in Eelde. Vader van een zoon van 6 en 2 dochters van 2 en 1 maand. Willem werk in Roden als fietstechnicus en is in zijn vrijetijd jeugdtrainer bij VV Actief.
Willem vindt lokale politiek belangrijk en draagt Gemeentebelangen al jaren een warm hart toe. 

Roelof Krijthe is woonachtig in Eelde en is ondernemer in hart en nieren. Roelof runt enkele vestigingen van Hertz autoverhuur en is daarnaast zeer actief in het dorpsleven van Eelde-Paterswolde. Als voorzitter van Corsowijk Confrérie des Fleurs is hij nauw betrokken bij het mooiste Bloemencorso van Nederland. Naast zijn drukke werkzaamheden is Roelof een gezelligheidsmens en staat hij midden in de gemeenschap. Roelof zet zich al jaren in voor Gemeentebelangen Tynaarlo en dat wil hij ook de komende raadsperiode weer graag doen.

Jacqueline Polling Idsingh is geboren in Paterswolde waar ze al haar hele leven woont. Jacqueline is getrouwd met Ties Polling en hebben samen een dochter.  Als zelfstandige ondernemer heeft ze samen met haar man 18 jaar Fitnesscentrum en Dansschool De Marsch in Paterswolde gerund. Nu de sporthallen zijn verplaatst naar Eelde heeft Jacqueline de dansdivisie voortgezet onder de naam Dansstudio Eelde en is gevestigd op het VV Actief terrein. Naast haar ondernemerschap is Jacqueline een actief corsomedewerker bij de wijk Confrérie des Fleurs en zet zich graag in voor Gemeentebelangen Tynaarlo .

Geboren en getogen in Eelde en 57 jaar oud. Grétia is caféhouder van Café Theater G & A Boelens in het hart van Eelde. Een van de bekendste cafés in onze gemeente welke ze samen runt met haar zus Alette. Het café is sedert 1940 een familie bedrijf. Politiek gezien vindt Grétia dat de grote partijen, minder macht moeten hebben en dat er meer naar de bevolking en ondernemers geluisterd moet worden. Haar advies is dus ook: Stem neutraal en lokaal, stem Gemeentebelangen!

Marianne Arends-Nieland, getrouwd met Anne Arends. Al bijna heel haar leven woonachtig in Eelde en betrokken bij het dorp middels vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. In het dagelijks leven is Marianne werkzaam bij het UWV waar ze veel financiële ervaring heeft opgedaan in het sociale domein, waar dus ook haar aandacht naar uitgaat. Natuurlijk staat Marianne achter de speerpunten van Gemeentebelangen en gaat ze voor eerlijk, beter en samen!

Wil Paré is al 30 jaar woonachtig in het prachtige Eelde. Wil is geboren en getogen in Groningen waar hij zijn hele leven dienst heeft gedaan als beroeps brandweerman. Wil geniet inmiddels al 15 jaar van zijn pensioen samen met zijn vrouw Johanna. Wil is inmiddels al 20 jaar Penningmeester van Gemeentebelangen Tynaarlo wat hij met veel plezier doet. Ook deze raadsperiode zet hij zich weer graag in voor de gemeentepolitiek in Tynaarlo.